4. okt. 2009

Melding til Lise: vet du er våken. Du skal støvsuge!!!

Ja hei! Som jeg fortalte, er jeg ultrablakk og må sove store deler av døgnet for å glemme at jeg er sulten. Dette får selvfølgelig mamma med seg, og prøver dermed "diskret" å lime inn kontonummeret mitt i kommentarfeltet, dersom en eller annen maniac skulle ha for mye penger til overs - og kanskje kan avse noen kroner til meg.

Dette viser seg imidlertid å stemme. Da jeg skulle logge inn på nettbanken for å synes synd på meg selv, ser jeg at en eller annen STEINAR har satt inn penger til meg. Jeg kan jo ikke annet enn å ta av meg bakerhatten og takke, herregud!


Men innskuddet gjorde dessverre bare slik at jeg fikk litt mindre i minus, så jeg må snart legge meg igjen. Men det er bare 5 dager igjen til lønn dere! Jeg ser bare på dette som Ramadan, jeg.

Ellers... Mamma skal kjøpe termodress til meg!!!

Lurer på om man får med den bagen også. Det hadde vært superkult! Kanskje jeg kan begynne å ta med Herr Dell i den.

Men over til noe litt alvorlig og seriøst. Fordi, jeg har nemlig avsluttet siste bok i Millennium-serien (som ABSOLUTT kan anbefales, jeg døde nesten her en dag på trikken under siste kapittel.) Uansett, jeg søker nye bøker. Jeg spurte Anders om kanskje ikke han kunne låne meg en bok, og da dukker han opp med dette:


Jeg har jo selvfølgelig begynt, men jeg har egentlig ikke så veldig lyst til å vite hva andre tenker om meg. Pluss at alle tipsene aldri vil fungere i praksis uansett, ettersom jeg ikke kan huske noe av det jeg har lest i skrivende stund.

Noen av dere legger kanskje merke til at jeg har festet to epleklistremerker på boka, og det er selvfølgelig fordi jeg skal overføre de videre til Herr Dell når jeg kommer hjem.

Jeg fant forresten et gammelt bilde av ham fra da vi var i startfasen.

Uansett. Videre spurte jeg mamma om boktips, som løp rett ned på posten og sendte meg:

...en vitaminbok.

"Jamen, no kan du nå lese om koffår du har så tynt hår og sånt!"

Da jeg viste en svak form for misnøye, løp hun (tipper vel egentlig at hun kjørte de 200 meterne) nok en gang ned på posten for å sende meg:

WTF! Jeg kunne like godt ha meldt meg inn i TL - eller Pennyklubben og fått BEDRE bøker enn det her!

I tillegg sendte hun med 3 reflekser.

Vent litt, vi trenger seriøst et bilde av meg før dette går til helvete.


Så kommer vi til poenget: Har dere et boktips til meg?
Kriterier:
-ikke engelsk. (må skjønne alle ord.)
-ikke fantasy. (må være logisk, Twilight er greit.)
-gjerne tragisk/romantisk/spennende (litt sånn som meg.)

306 kommentarer:

Anonym sa...

tusen strålende soler av Khaled Hosseini!
den er utrolig bra :)

Anonym sa...

Bøkene til Camilla Lackberg :)

Ingrid sa...

Har mange gode tips ! Føler vi har litt lik smak på bøker, i og med at jeg og regelrett ELSKET milleniumserien.

Jo Nesbø- Snømannen (og egentlig all annen krim av ham)
Tore Renberg-Mannen som elsket Yngve (beste jeg har lest)

Okei, det var hele to tips. Men får du for mange blir det vanskelig å velge. Les en av disse !

Maren sa...

Hm. Muleum av Erlend Loe. Også Bildet av Dorian Gray, av Oscar Wilde. Ja? :D

Espen sa...

Synes Dan Brown bøkene er litt spennende jeg.. Men nå er jo to av de filmatisert.. Så hvis du ikke har sett filmene kan du lese de.

Selvsagt super kommers ..

Jeg leser aldri.. Her er det kun lydbok som gjelder.

Mia sa...

Doppler og Muleum av Erlend Loe :) Herlige og sære bøker

Rebecca sa...

Glennkill er jo ufattelig morsom, av leonie swann. Ellers driver jeg på med populærmusikk fra vittula, som også er dødsbra. Drageløperen er absolutt å anbefale, og ellers er erlend loe en klar vinner.

KAROLINE sa...

Tja, hvis du liker Twilight, kanskje Harry Potter? De to første bøkene er litt barnebok-preget, men det er så absolutt verdt det når man har lest alt. Vet ikke om du har lest de allerede jeg?

Ellers, Jo Nesbø. :)

Anonym sa...

Jenny S er fakisk en veldig morsom bok!

_Trine_ sa...

Panserhjertet..driitspennende! Krim da..Minner sykt om MIlleniumserien

Ingvild sa...

erlend loe, hva som helst av ham!

Ella sa...

Jeg elsker din mor!! omg. Boktips ja, jeg likte gutter er gutter, av Nick Hornby. Forskjellig fra filmen, jeg liker begge. Ellers har jeg hørt at en bok som heter 23 salen er bra, av Ingvar Ambjørnsen. Men den handler om folk på et mentalsykehus, kanskje ikke heelt det du var ute etter. Men det var da noe!

Tonje H sa...

Ja det har jeg; Neil Gaiman; Stardust, anansi boys, neverwhere, american gods. Harry Potter; alle sammen, Twilight; alle sammen, Karin Fossum; djevelen holder lyset, den som frykter ulven...

Susanne sa...

Muleum av Erlend Loe, og krimbølene Jo Nesbø har skrevet om Harry Hole. :

I carried a watermelon. sa...

"Naiv. Super" er den fineste boka i verden. "Villskudd" Tror jeg også du kommer til å like. Den er skrevet av Gudmund Vinje eller noe. Selv om det er et psaudonym. Inviklet dette. Også selvfølgelig "Mannen som elsket Yngve" Den boka er bare deilig:)

Ellisiv sa...

Hm, mine favoritter:

1. Beatles, av Lars Saabye Christensen-En oppvekstroman om fire beatlesfrelste ungdommer fra Oslo. 60-tallet og oppover.


2. Boktyven, av Marcus Zusak. -Om en tysk jente kalt Liesel og hva hun opplever under 2. verdenskrig. Døden forteller, kanskje noe for deg? :P

Julie sa...

Jeg anbefaler helt klart Drømmehjerte ! Den er sykt bra, og er kåret til en skikkelig bestselger ! :)

Så les den !

Hilde sa...

Tore Renberg sine bøker om Jarle Klepp! (Mannen som elsket Yngve, Kompani Orheim, Charlotte Isabell Hansen og Pixley Mapogo.) Min favoritt er nok helt klart den første, men man blir hekta, så jeg har seff alle 4! :)

Lilly Christina sa...

Panserhjerte
Snømannen
F.eks.

Holder selv på med Millenium-serien nå, men har ikke kommet så langt da :p

Hilde sa...

Jeg anbefaler deg å lese alt som Dan Brown har skrevet og Shopaholicer-serien til Sophie Kinsella. :)

Purple Haze sa...

Sookie Stackhouse-bøkene! Dette er bøkene serien True Blood er basert på, om du kjenner den? Anbefaler at du leser de på engelsk, men de finnes oversatt også :) Charlaine Harris er forfatteren, og de har de på både Ark og Tanum i Oslo i alle fall.
God blanding av fantasy, krim, vampyrer og litt husmorporno :P Selv om det er "nok en serie med vampyrer og varulver" så er de absolutt veldig bra, og noen hakk mer voksent enn Twilight.

Rikke sa...

The Host av Stephenie Meyer (Hun som har skrevet Twilight, i tilfelle du ikke visste det). Den er en smule fantasy, men det er verdt det, for du får ett drøss med romantikk og spenning på kjøpet ! Likte du Twilight-bøkene liker du sikkert denne !

Anonym sa...

Eg e veldig glad i triste, "verden er en jævlig plass" bøker (kanskje derfor eg studere psykologi ;-) ) og anbefale alle bøker av Italienske Niccoli Amaniti på da høgaste "Hvis Gud vil" finnes på Norsk.
Men dersom du liker bøker der da skjer nåke heile veien, so e da nok ikkje heilt tingen.

Camilla sa...

Slumdog Millionaire og Mengele Zoo.

Anonym sa...

Som en annen har nevnt tidligere - Snømannen av Jo Nesbø! Den er bare så utrolig bra at man til slutt ikke kan legge den fra seg :)

Marte sa...

du e flink til å ha med bilda i innleggan dine! tommel opp :D
Boktips:
- Camilla Lackberg-serien! Spennende krim :D
- Liza Marklund bøkern! Også spennende krim :)
- Marian Keyes bøkern, tror æ du kunna likt, æ syns dæm e morsom å hovedpersonan i dæm forskjellige bøkern har litt den samme humoren som dæ ! :)

A sa...

Harry Hole serien av Jo Nesbø (men styr unna den der "hodejegerne" eller hva den heter. Den er drita dårlig.)

Ellers har Håkan Nesser 9 bøker med en politimann som heter Van Veeteren eller noe sånn. De er også veldig bra, med pittelitt sex innimellom

Anonym sa...

Gossip girl, leser jeg. Ikke akkurat så spennende og tragisk, men.

Linnformasjonen sa...

Linnea - om du ønsker noe misantropisk (litt i din stil) prøv noe av Abo Rasul (psaudonym for Mathias Faldbakken) det er ganske out there men tidvis genialt. Han har laget bøkene skandinavisk misantropi 1(cocka hola company),2(macht und rebel) og 3(unfun). Anbefaler 2: macht und rebel.

Ellers er Johan Harstad genial. Han har skrevet boka Hässelby, som handler om Albert Åberg som voksen. Han er logistikksjef i Clas Ohlson, og alt er helt jævlig. Den er ganske morsom. Han har også skrevet en bok som heter Ambulanse, som handler om folk som kapitulerer og pakker seg inn i plast på stuegulvet, og de som tar seg sammen og kommer seg gjennom det.

Anonym sa...

Idas dans!

Anonym sa...

Engler og Demoner Og da vinchi koden! Logisk til tusen, og dritbra bøker!

Anonym sa...

som sikkert fler har skrevet;

Jo nesbø - Snømannen
Maryan Keyes - Vannmelon/Watermelon
Bienes hemmlige liv av en eller annen forfatter jeg ikke husker navnet på, men de vet garantert om den i bokhandler eller bibliotek.

Der har du tre forskjellige bøker i forskjellige sjangre. Men alle veldig gode!

andrea sa...

glem alle disse idiotiske tipsene (bortsett fra nesbø (sykt bra bøker, likte marekors best), og dan brown) og les KNOKKELSAMLEREN og KALD MÅNDE av jeffery deaver. beste jeg har lest. og du vet jo at jeg ikke har mye til liv, så jeg har lest en del. ellers elsker jeg agatha christie, men syns det er litt tungt å lese pga "gammelt" språk, så hører de mest på lydbøker.

Silje sa...

Idas dans om du ikke har lest den. En mors beretninger om datterens leukemi. Du vil komme til å gråte HELE tiden.

Leni sa...

You are little bit behind when it comes to reading than me so lets start with D. Coupland and his Generation X or The Bell Jar by Sylvia Plath... I will bring you some books when we will meet! No worries!

andrea sa...

ÅNEI, jeg glemte jo yndlingsboken min! "VERONICA VIL DØ" av paulo coelho, og alt annet han har skrevet. dette er ikke krim, så veldig ulikt meg, men fabolous. og jeg er sær når det kommer til bøker

andrea sa...

å herregud, jeg kommer aldri til å bli ferdig! de skumeste bøkene jeg har lest er jo uten tvil andre bjerkes (tror han hadde pseudonymet bernardh borge i noen av disse) nattmennesket, døde menn går i land, de dødes tjern og skjult mønster. OMG, det er creepy bøker, jeg blir redd bare jeg tenker på de.

vennligst sperr meg ute fra kommentarfunksjonen din nå, jeg blir flau på mine egne vegne.

Eirin sa...

PS I Love you - cecelia ahern - faktisk uventet bra

Øya - Victoria Hislop - mer rørende historie skal man lete lenge etter. Anbefales virkelig!

SA sa...

Blush, føler jeg har kjøpt meg plass på bloggen din. Synd du ikke fikk brukt pengene da ;) Les Hundehode av Morten Ramsland.

Anonym sa...

Bienes hemmelige liv av Sue Monk Kidd.

Anonym sa...

brannvegg - av henning mankell
snømannen

Anonym sa...

Idas dans! Skrevet av moren til ida, som dør av leukemi.. Spennende, rørende og trist, og ikke minst sann!

martha sa...

Pcen din er rimelig kul :D
Hm, boktips... Idas dans er veldig bra!

Vilde sa...

det meste av Erlend Loe er å anbefale! me like

Marie sa...

"Til frokost spise vilde negler" :- ) JATAKK

Elena sa...

De dødes tjern av Andre Bjerke. Kjempe bra :)

Anonym sa...

Hässelby og Buzz Aldrin av Johan Harstad. <3

Aleera sa...

"Dinas bok" - Herrbjørg Wassmo.
Fin hvis du liker litt "though love" ;)

Oda Rogn Tveit sa...

ØYA! Den er tragisk, spennende og romantisk :))

Nina sa...

Idas dans!

Vilde Minerva sa...

Ingvar Ambjørnsen har mange flotte romaner. Jeg anbefaler Hvite Niggere på det sterkeste. ¨Hvite niggere er en brei, generøs og brutal fortelling om outsiderne, i opprør mot et skinnhellig og tilfreds borgerskap.¨ Om det er av interesse, altså.
I tillegg så jeg at noen over hadde anbefalt 23-Salen, og den er verdt å lese den og. (eller omtrent alt annet skrevet av Ambjørnsen. Jeg er superfan)

Anonym sa...

LINNÈA!! DU MÅ LESE "DE FIRE OG HAN SOM GJØR GALT VERRE". DET ER SYKT BRA BØKER, DE ER FANTASY, MEN MED SYKT MASSE HUMOR! SKREVET AV HANS KRISTIAN FOLLESTAD eller noe sånt : )

Anonym sa...

jeg venter på vidioblogg med resten av svarene, Drapet på Aurora Lindkvist ..

Camilla sa...

Hvis du ikke har lest Twilightbøkene, så MÅ du gjøre det.

Bøker av Cecilia Ahern synes jeg også er bra, spesielt PS: I love you (eller PS: Jeg elsker deg siden du ville ha det på norsk).

Siri sa...

Alle bøkene av Erlend Loe. Spessielt Naiv. Super.

Ingen over, ingen ved siden av.

Mer er det ikke å si om saken.

Emilie Waaler sa...

Må bare si at jeg synes at bloggen din er superbra! Leser den hver dag, selv om du ikke oppdaterer daglig :')

walk of shame sa...

Alle bøker av Patricia Cornwell eller Kathy Reichs, og Drømmehjertet av Cecilia Samartin er kjempefin!

Pokker.. lurer på om jeg og må legge ut kontonummeret mitt. Det er alt for lenge til stipend.

Camilla sa...

Jeg kom på flere:
- Bill mrk. Hushjelp søkes av Sophie Kinsella
- Gjesten (The Visitor) av Lee Child (og flere av denne forfatterens bøker)

Sofia sa...

De fineste bøkene i verden er de av Francesca Lia Block, særlig Weetzie Bat-bøkene! Det er som den beste maten du kan tenke deg (epler?) i bokform, jeg lover!

Mor sa...

IKKE les Øya, Linnéa!
Den er så dårlig skrevet at du vil få fnatt.
Riktignok er det et par spennende episoder innad i boka, og en del rørende episoder, men jeg kjenner deg godt nok til å vite at det ikke er ei bok for deg.

oda sa...

Mengele zoo av Gert Nygårdshaug og
Boktyven av Markus Zusak!

stine sa...

Jeg anbefaler bøkene av Cecilia Samartins bøker "senor peregrino" og "drømmehjerte".

=)

pernille sa...

Henning Mankell bøkene.
Eller Agatha Christie de er kjempespennende og veldig morsomme.
Spesielt "ti små negerbarn" og orientekspressen!

Anonym sa...

GUDFAREN!! Gammel klassiker som overhodet ikke er langdryg eller treig! Anbefales på det sterkeste!!

Anonym sa...

Lille Lizzie vender tilbake - Mary Higgins Clark og Mengele Zoo - Gert Nygårdshaug. Utrolige bøker :)

Mona Lisa sa...

Hvis du likte Stieg Larsson bøkene, kommer du til å like Jo Nesbøs bøker om Harry Hole. Snømannen er kjempebra, og veldig skummel :)

Ida sa...

Du MÅ lese: Ida's Dans. Den er helthelt fantastisk ;) Du kommer til å få en opplevelse for livet når du leser den, det kan jeg love deg.

Veronica. sa...

Jeg slenger meg på Hilde og anbefaler bøkene til Tore Renberg!!! Og Idas dans som andre hadde anbefalt, den er helt fantastisk! :)

Martha sa...

Appelsinpiken av Jostein Gaarder :)

Sofie sa...

Om du ikke har lest Snømannen av Jo Nesbø, bør du gjøre det! Beste krimboka jeg har lest (også bedre enn Millenium-bøkene synes jeg).

Også hans nyeste bok - Panserhjerte, var sinnsykt god. Anbefales!

Anonym sa...

jeg anbefaler på det sterkeste Senor Peregrino av Cecilia Samartin og Øya av Victoria Hislop! :- ) fantastiske bøker! Øya er basert på virkeligheten.

Thea Mathilde sa...

Arnaldur Indridason - Myren
Den er freaky ekkel!

Anonym sa...

de fire og han som gjør galt verre-serien : )
Sorgenfri av Jo Nesbø

Anonym sa...

Les Dan Brown; Da Vinci Koden, Engler og Demoner..

OG! Les True Blood bøkene, seriøst beste bøkene ej he lest! Det e liksom en voksen versjon av fjortis Twilight bøkene ;)

Hanne M sa...

"De gales hus" av Karin Fossum!

Tenkte faktisk litt på deg da jeg leste den. Ikke fordi du er gal, men utifra hovedpersonens tankemønster. Hun er smart!

Anonym sa...

Kjøp sånne litt lettleste, men skikkelig bra/morsomme/tragiske/romantiske bøker på butikken eller bokbutikk. Jeg digger Jill Mansell.

ullsokk sa...

idas dans! serr, du kommer til å grine fitta av deg

:-)

Anonym sa...

Morsomt blogginlegg, nok en gang! :-) sitter her og smiler enda. Anbefaller JOHN AJVIDE LINDQVIST(!!!) på det sterkeste! er forferdelig bra. men vanskelig å slå stieg larsson... leste selv ut den siste i går!!! Lindqvist er en svensk forfatter som skriver spenning, og det er utrolig realisitsk. hans første bok er LA DEN RETTE KOMME INN. ;-) gi tilbake melding på hvilken bok du velger!!

Anonym sa...

Nick Caves "The Death of Bunny Munro". I og med at det er verdens beste mann som har skrevet den, er det selvfølgelig en kjempebra bok.

Anonym sa...

gert nygårdshaug - mengele zoo! og boktyven av markus zazada (ellerno). hvis ikke er jo alt av nick hornby bra.

Kine sa...

http://lh3.ggpht.com/_7-P53t2Vgx8/Sro-Z7p97JI/AAAAAAAAA1Y/IDvbQWoXtlA/s640/IMG_0826.JPG


Kom ikke her og si at Erlend Loes nyeste bok ikke er morsom.

Jeg måtte kjøpe boken. Og jeg kjøper ikke bøker. Jeg stjeler dem som regel.

Anonym sa...

her leser du litt om John Ajvide Lindqvist: http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article1188500.ece

Han er genial, som deg! :)
Høres kanskje veldig fantasy ut, men virker helt troverdig! Tro meg.
Er en samtidsforfatter! :)

Katrin sa...

Alt av Jean m Auel. Konge.

frida sa...

Du burde lese twilight bøkene eller bøkene bak true blood. De tror jeg du kommer til å like!

Ingeborg sa...

JO NESBØ - alle kriteriene er i boks. Say no more

Tone sa...

Camilla Läckberg!! Ellers er Marian Keyes alltid et godt tips, selv om jeg foretrekker bøkene hennes på engelsk.. :-)

anniken :) sa...

Lars saabye Christensen-Beatles
høres skikkelig norsklærertips ut, men den er søt og bra.
jeg driver på med "halvbroren" av samma fyr. :)
Ellers Tore Renberg med Kompani Orheim. Dritbra.

Anonym sa...

Kjør meg til Slottsparken og Livet etter slottsparken. Tror det har kommet en tredje siste bok også.
Selv biografi om ei som har levd et liv på Heroin.

emily sa...

darren shan er en veldig bra bok serie. den liksom fengsler deg sånn at det er umulig å slutte. kan være serien kalles "cirque du freak". pluss at du glemmer at du er sulten åsså.

Anonym sa...

amatøren av lars saabye christensen.
Og hvite niggere av Ingvar Ambjørnsen!
Dritbra bøker.

Min lille verden ;) sa...

Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole,Camilla lackberg sine bøker...
Liza Marklund Sine...Åååå,d finnes så mye brae bøker ;)

Karina sa...

Jeg leser ikke bøker.
Bare Twilight selvfølgelig.

Anonym sa...

Otto monster! Hvis du ikke har lest dem før, MÅ du gjøre det nå! Jeg vet det er barnebøker men de er driitbra!

Anonym sa...

Bøkene fra Victoria Hislop (Øya og Hjemkomsten).
Drømmehjertet er også bra :)

Sarah sa...

Kurt Vonnegut og Jonathan Safran Foer! Finnes masse bra norske oversettelser

Anonym sa...

Idas dans, sann OG rørende historie!!!!

Kine sa...

Alt av Marian Keyes, de er best på engelsk men funker fint på norsk og!

Live sa...

Serien av Dan Brown. Engler og demoner og Da-Vinci koden. Det er utrolig spennende bøker. Twilight er selvfølgelig utrolig bra. Ellers er Unni Lindell sine bøker bra og Sue Monk Kidds "bienes hemmelige liv" utrolig bra bøker. Det finns mye bra sånne "tragiske bøker" som Jane Eyre, og de gamle klassikerne. Du kan også stikke en tur på biblioteket å høre etter om de har noen tips.

Kaja sa...

Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole!
Og Camilla Lackberg sin serie.

Har forresten anbefalt deg på min blogg :-)

Anonym sa...

Må si meg enig med Kine over:
Marian Keyes med
- De desperates cafe
- Rachels ferie
- Denne sjarmerende mannen (This charming man.. Gjetter bare på den norske oversettelsen)

Folk med issues på jakt etter lykke. Akkurat som oss alle :) Ikke klisje. Kom over den første boka helt tilfeldig og var HEKTA til siste slutt.

thea sa...

Tempelridderene er kjempe bra! Mye av det samme som Davinchi koden, men den er kjempe bra viss du liker bøker om mysterier

kay sa...

everything by jo nesbø, he's a genius! it's crime, but it's actually NOT boring! wow.

Vilde sa...

Dan brown er dårlig, billig overhypet spenning... Den trettende fortellingen er medrivende så det holder, dessuten lever hovedpersonen kun på kakao så dere har noe tilfelles når det kommer til enspora dietter. Neida, men den er både spennende og tragisk. Ellers syns jeg kankskje Historikeren er den aller beste boka jeg har lest. Kunne virkelig ikke legge den fra meg!
PS! Leser du virkelig alle kommentarene du får?

Vilde sa...

Ja, og som en annen sa: John Ajvide Lindquist. Alle som liker Twilight vil like bøkene hans! Også de som ikke syns Twilight er et verk for guder da, sånn som undertegnede.... Jada, bare hat meg

Mathilde sa...

Les American Psycho! Passer nok bra for deg, store deler av boken handler om en mann og alle damene han har med seg hjem og slakter på morbide måter etter hyrdestynden :)

HyggeligOgAnonym sa...

Hvis du ikke leser "Der regnbuen ender" av Cecelia Ahern oppsøker jeg deg og dreper deg før jeg spidder deg på et bål og krydrer deg med salt og pepper før jeg spiser deg.

Kristine sa...

Du bør lese Mannen som elsket Yngve. Eller hvertfall Kompani Orheim. Den er sinnsykt bra, gråt meg gjennom halve boken!
Og any bok av Erlend Loe seff.

pernille sa...

"Den tidsreisendes kvinne", husker ikke navnet på forfatteren siden det var tidenes random. Men boka er til å anbefale! Og ikke som alle andre.

Headz sa...

Boktyven!! FANTASTISK spennende, trist og alt det der! Klarte ikke å legge den fra meg...

tinemarie sa...

Leser for det meste krim og ikke så mye romantisk, men camilla lackberg og jo nesbø er jo å anbefale:) Men det var jo søte bøker moren din hadde kjøpt også da:) hehe

Vanja sa...

Gert Nygårdshaug! Spesielt triologien Menegele Zoo - Himmelblomsttreet - Afrodites basseng

dina & andrea sa...

først og fremst: BEATLES

deretter:
MANNEN SOM ELSKET YNGVE.

les

Ida sa...

"31 Almanac Road", eller "Ralphs party" som den heter på engelsk. Utrolig morsom bok, faktisk!

"PS: I love you" er jo også veldig bra..

Stine Solberg sa...

Harry Hole bøkene av Jo Nesbø :)

Anonym sa...

Serien om Cato Isaksen av Unni Lindell!

Jenny E sa...

vi har lik pc :D (hvis du ser bort i fra alle epleklistremerkene)

Anonym sa...

tragisk/romantisk/spennende: marian keyes - lucy sullivan skal gifte seg.

Anonym sa...

Bøkene om Jarle Klepp. Jeg har hørt på 2 av de på lydbok, anbefalles. Eller hvertfall om du elsker stavangers som jeg gjør. Du har vel kanskje sett mannen som elsket trygve på film, og hvis du syns den var litt bra, vil du elske bøkene.

Hmm, ellers så elsker jeg bøkene til lars saabye christensen.

Du ville ha musikkttips for litt siden, så tenkte du skulle få noen tips fra meg.
Unbunny - let it all burn.
Conor oberst - slowly (oh so slowly)
I Am kloot - no direction home

Brit-Elin sa...

smaken av fløyel er spennende og romantisk :)

Anonym sa...

"Victoria vil dø" av Paulo Coelcho (eller hvordan i helvete man skriver etternavnet). Den er veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig veldig VELDIG anbefalt!

Happy reading :)

Lena sa...

En shoppoholikers bekjennelser-bøkene av Sophie Kinsella er helt gærne, di må du lese!
(Advarer, du kan bli lettere irritert over alle di "nødvendige" kjøpene til hovudpersonen)

Anonym sa...

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2614576

Jenny S

Anonym sa...

Haha, "nå må vi ha et bilde av meg her før dette går til helvete"!

Bøker du kan sjekke ut:
"Verten" av Stephenie Meyer
"Snømannen" av Jo Nesbø.

ine sa...

Drapet på Aurora Lindkvist, det er en bokserie på 12 bøker da.

Anonym sa...

Meg Cabot - Oops, jeg gjorde det igjen. Morsom/romantisk/på sett og vis tragisk.

Maureen sa...

i morgen da krigen kom av John Marsden.
Det som står på bokkilden. Pil ned.

Omtale
Ellie og vennene drar en morgen hjemmefra for å bo i telt ute i villmarka og for å utforske et utilgjengelig område. Da de vender tilbake til sivilisasjonen, er deres land blitt invadert av en ukjent krigsmakt. Husene er tomme, hundene døde, strømmen er borte og telefonen virker ikke. Dette blir sta... Les mer

Mari sa...

Camilla Läckberg sine bøker:)

Anonym sa...

Nå har jeg ikke lest alle kommentarene så jeg vet ikke hvem som er blitt anbefalt fra før men her er mitt boktips:

Anne B.Ragde's bøker fra Berlinerpoplene og boka "Bunnforhold"

Anne-Kat Hærland - "Krig og fred og relgion og politikk og sånn."

Marita Fossum - "Å drepe en drage"

Margreth Olin - "Ingen vet hvem jeg er"

Anonym sa...

Khaled Hosseini har bra bøker (tusen strålende soler, drageløperen..) og hvis du liker twilight sagaen tror jeg også du vil like "The Host" av Stephenie Mayer også!

Christina sa...

Naiv.Super av Erlend Loe og Beatles av Lars Saabye Christensen er FANTASTISKE bøker.

Stine sa...

Geisha av Arthur Golden! Elsker den!

Ida Helene sa...

Jeg sier bare: DOPPLER!
Den er skrevet av Erlend Loe. Men er du den jeg tror du er så har du nok lest den alt!

Anonym sa...

Prøv biblioteket! alle bibliotek har egen nettside som du kan bruke hjemme eller når du er der. Der kan du fylle inn kriterier om hva du vil lese om:) veldig enkelt og får det du vil ha!

Amanda Grønningsæter sa...

Anna Gavalda - Saman er ein mindre aleine. (Nynorsk, men fantastisk nydelig bok om å ha det bra. Jeg gråt på slutten, rett og slett fordi boken var ferdig.)

Victoria Hislop - Øya. (Spennende, superflott bok om menneskeforhold, slekt og hvordan mennesker holder sammen. Man klarer ikke stoppe!)

Lars Saabye Christensen - Beatles. (Flott bok om livene til 4 gutter som føler seg som Beatles, og som vokser opp i Oslo.)

Mari sa...

Wuthering heights! Pride and Prejudice! Atonement! De finnes på norsk og, såklart! Anbefaler de bøkene! Og twilight-bøkene! :-)

Elise sa...

Beatles! Den absolutt beste boka jeg har lest. Fengslet på hver side.

maren malkovich sa...

morten abel -temmelig mye juling!
norges hotteste mann og beste musiker har gitt ut bok. den er fantastisk! hvis ikke; erlend loe med et eller annet (fakta om finland og muleum er mine favoritter) eller tore renberg. gogo

Madeleine sa...

"Snikende frykt" av Karin Slaughter og "Lille Lizzie vender tilbake" av Mary Higgins Clark.

Elsker bloggen din!

Anonym sa...

Nå har jeg skummlest gjennom kommentarene og tror ikke denne forfatteren er foreslått:

Nattefokk og Skummringstimen av Johan Theorin!
Gleder meg helt sinnsykt til oppfølgerne kommer :) Anbefales på det sterkeste!

Willy^^, sa...

Ham on rye av charles bukowski :D

Anonym sa...

saman er ein mindre aleine av anna gavalda

Anonym sa...

Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede av Jan Wiese.

Det er ikke noe porno, som de fleste tror. Det er en dramatisk, trist, romantisk, vittig og følsom bok.

Den er litt som DaVinci koden osv.

Silje sa...

Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet av Johan Harstad kan jeg anbefale..OG Erlend Loe bøker. Naiv.Super, Doppler etc.

Anonym sa...

"Tusen Biter", der har du en hel serie på iallefall 18 tynne poketbøker. Biblioteket har nok mange flotte bøker :)

Malin sa...

Du er så fantastisk morsom=)

Visste du at Stieg larsson nesten skrev ferdig en fjerde bok i serien før han døde? familien har bestemt at de ikke vil at den skal bli utgitt. Han hadde egentlig planer om å skrive hele ti bøker.
De skulle jeg gjerne lest.

står litt om det her:
http://www.ung.no/kultur/2236_Bokomtale:_Stieg_Larsson-trilogi.html

-Malin

Eivind M. sa...

High Fidelity av Nick Hornby. Men den er litt emo, da.

Karoline sa...

En bok jeg er glad jeg endelig har lest er Pornopung, anbefales på det sterkeste! Jeg smilte, lo, gråt, ble forbannet og nesten litt forelsket på en og samme gang, herlig!

Anonym sa...

Tusen strålende soler anbefales MYE. jeg leste den for sånn... to år siden. og jeg har ikke funnet en bedre bok siiden. og jeg har lest alle twilight. tadaaaa...

Louise sa...

Idas dans, og krim fra Jo Nesbø :)
Ikke rødstrupe, om du ikke liker at historien hopper, og du må huske navn :P

Louise sa...

Idas dans, og krim fra Jo Nesbø :)
Ikke rødstrupe, om du ikke liker at historien hopper, og du må huske navn :P

Malin sa...

Kul blogg. "Frognerfitter" er en vinner! Bok altså.

Frida Annette sa...

Tusen strålende soler av Khaled Hosseini!! En utroligUTROLIG bok. Drakeløperen av samme forfatter er også utrolig bra.
Synes virkelig du bør få med deg de :)

Christina sa...

Mannen som elsket Yngve
Om forlatelse (som også er filmatisert)
Vet ikke om du har lest hele Twilight sagaen, men alle må leses i alle fall :)

BraMarianne sa...

Maria Gripe, lettleste bøker for blondiner og fjortisser :D

I capture the castle av Dodie Smith, tror den skal finnes på norsk også.

Og Isabel Allende har mange bra bøker, åndenes hus sier jeg bare.

Anonym sa...

Øya - Victoria Hislop.. Eller bøkene til Liza Marklund!

kris sa...

min absolutte favorittbok gjennom de 16 årene jeg har levd - ikke no penny shit altså,
den merkelige hendelsen med hunden den natten

boka er skrivd slik at den ''skrivd'' av en gutt som har autisme, som en dagbok/krimnal.
altså det er humor krimminal bok eller hva enn det heter.

også papillion, q&A og dødenstjern er bra, men hva vet jeg det er jo ca alle bøkene jeg har lest i mitt liv

Christine sa...

Jo Nesbø:)

Anonym sa...

IKKE BraMarianne. Dustefitte. Blondiner og fjortiser, er det det du assosierer Linnea med?

Gro sa...

Tusen strålende soler av Khaled Hosseini, ellers har Unni Lindell veldig mange gode bøker, som drømmefangeren osv..
BTW Hva er det vi tynnhåra må spise mer av sån egentlig?
sist men ikke minst, kommer du til å få ny "meny" uniform neste uke?

Johanne White sa...

Bienes hemmelige liv er utrolig fin!

Anonym sa...

oi, Steinar er helten!

hva synes du om "fotballfrue" forresten?
synes du hun har fin kropp ?

Neettii sa...

Anna Gavalda - Saman er ein mindre aleine.

Enormt bra.

Anonym sa...

btw, her er et bilde. fint ?

http://www.slide.com/s/6DaWWCN53T-xnxeJw9sUV0F4E3FMDdOJ

Christina M.S. sa...

Idas dans : )

Loline sa...

Ikke bok - men blogg:

ognr.wordpress.com

Hatt kjærlighetssorg før?! LES!

Morsom og ærlig. Litt som å lese sex og singelliv!!

Ellen sa...

Hm, Unni Lindell har skrevet mange bra krimbøker :)

Maria sa...

Ja, les krimbøkene om Cato Isaksen av Unni Lindell, de er kjempespennende!

Anonym sa...

Du må lese drømmehjertet, oppfyller kravene dine! Dessuten tror jeg du vil like Twilightbøkene, du blir hekta! -Og Mannen som elsket Yngve, god humor! =)

Bakgårdskatten sa...

Du vil ikke angre om du sjekker ut denne: "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl. Er en slags krimbok som er utrolig spennende, men kan også kalles skjønnlitteratur. Handler om en slags hemmelig forening mellom en gjeng som skiller seg ut fra resten av skolen, og den kvinnelige læreren deres. De er en gjeng med rike og bortskjemte folk. Men mest av alt handler det om en jente som heter Blue som også inviteres hjem til læreren, uten at noen skjønner hvorfor. Det blir et mysterium utenom dette som sakte men sikkert oppløses. Tror jeg gråt på slutten. Fin bok.

Anonym sa...

snømannen av jo Nesbø :P
holdt på å dø av skrekk da jeg leste den:S

Kari sa...

kjære deg. Har du virkelig et håp om at neste bok vil være like bra som millennium? Ikke les flere bøker. Ingen overgår larssons skrivetalent.

*Ida* sa...

Mine favoritter bortsett fra Twilight-serien er:
-"Om forlatelse" (Atonement,av Ian McEwan
-"Stolthet og fordom" av Jane Austen
-"Bienes Hemmelige Liv" av Sue Monk Kidd

Disse anbefaler jeg på det varmeste! :)

Anne-Marte sa...

-"Øya" (Viktoria Hislop)
-"Señor Peregrino" (Cecilia Samartin)

Dette er to bøker jeg ble helt bergtatt av med en gang jeg begynte å lese de ;)

Anonym sa...

Alle krimbøkene av JO NESBØ! De er helt vanvittig bra.
Lønner seg å lese kronologisk, da de omhandler samme hovedperson.
Bortsett fra den nyeste boken, Hodejegerne. Den er også sykt bra.

Finner ikke bedre karer enn Jo Nesbø og Stieg Larsson :)

Hanna sa...

Faen, skulle til å foreslå "Slumdog Millionaire", men så her at du har jo lest den fra før av. den er jo bare genial!!

Ingvild sa...

Prøv deg på noe av John Irving, for eksempel Hotell New Hampshire, Enke for et år, Den fjerde hånden eller Garps bok (de er kjempefine på engelsk, men fungerer veldig godt på norsk også). Logisk, og blanding av realistisk og surrealistisk. Både tragisk, spennende og fengende. Jeje.

Anonym sa...

Alt av Jo Nesbø. Start med bok nr. 1, nr.2 osv.. :)

L sa...

Camilla Lackeberg - Havfruen
Den kan anbefales, svensk krim, spennende, spennende! Ellers, en annen god bok: Paulo Coelho - Elleve minutter, erotisk, godt skrevet, BRA!

Hvis du liker krim, kan jeg også anbefale Unni Lindells bøker, særlig: Nattsøsteren og Sørgekåpen. Skikkelig spennende bøker, greide nesten ikke legge dem fra meg!

Good luck :))

P.S Æ digge dæ.

Merete sa...

23-salen av Ingvar Ambjørnsen!

Skjønnlitterær bok som handler om psykologi.

Anonym sa...

Nattefokk av Johan Theorin

Anja sa...

saman er ein mindre aleine :)

Anonym sa...

Hvordan ser dell ut nå da?

Boktips: (Anbefales på det sterkeste)

Saman er ein mindre aleine - Anna Gavalda

Marte sa...

Alle Erlend Loes bøker!! :D

Anonym sa...

bienes hemmelige liv:)

Aina sa...

Drageløperen: )

Anonym sa...

UTEN EN TRÅD AV JENS BJØRNEBO !
En fin sex bok :)

Ingvild sa...

Idas dans!

Anonym sa...

Tempelridder triologien av Jan Guillous -bare må leses
Ellers må du prøve bøker av John Irving, Zadine Smith og Carl Hiaasen

Anonym sa...

En bønn for Owen Meany& Garps bok - av John Irving.

Tiril Springsteen sa...

At ingen har foreslått

Historikeren (The Historian) av Elizabeth Kostova.


Fantastisk spennende bok om en jente som graver i farens gamle historier for å finne ut hva som hendte med moren. Boka handler om historien om Dracula faren fortalte henne som barn og Kostova brukte ti år på å skrive boka. Den inneholder utallige mange spennende historiske fakta. Dette får den kanskje til å virke kjedelig, men følelsen av at historien faktisk kan være sann gjør den alt annet enn kjedelig.

Jeg elsker den hvertfall!

Anonym sa...

Hei:)

bra blogg!
to veldig bra bøker som er utrolig bra er Nobel Mordet og Livstid av LIZA MARKLUND. kjempe spennende!

Siri sa...

HARRY HOLE-ØKENE AV JO NESBØ.

HARRY HOLE ER BEST. HAN LIKER TIL OG MED RADIOHEAD, OG BØKENE OM HAN ER MYE BEDRE ENN MILLENIUM-SERIEN.

så det så

Stine sa...

Jeg innså nettopp at 95% av bøkene mine er fantasy og på engelsk... Er utrolige mange bra fantasy bøker som er mye bedre enn twilight (believe it or not).

Men norske. Eneste jeg kommer på nå er Alex Rider serien og et eller annet av Meg Cabot :) Eller kan du alltids lese hobbiten.

Lykke til!

Martine Osbakk sa...

men tankene mine får du aldri! det er en helt herlig bok som handeler om prostituerte i oslo. Den er ikke engelsk, ikke fantasy og veldig tragisk! og spennende. Anbefales virkelig.

Anonym sa...

du må lese bøkene fra Nora Roberts,det er den beste forfatteren som finnes,jeg leser mye bøker og hun er bare den beste av alle,jeg pleier bare å kjøpe de på mat butikk for bok handlere har de som regel ikke,men man blir totalt hektet på hennes bøker,fra første side til slutten.de er kjempe brae.de får du både i romantikk,krim og akkurat sånn som du ville ha de:)ellers så vil jeg anbefale serien hanna,rosehagen,havets datter(den er døds bra!)de får du vel lånt på biblioteket:)håper du tar tipsene mine til deg,for disse bøkene er kjempe bra.spesielt Nora Roberts.
hilsen ei som leser mye bøker.

Marie sa...

Hvis du ikke har lest Harry Potter, såer det på tide, haha :P

Æsj, Twilight, det er da ikke logisk!

Silje sa...

THE DICE MAN AV LUKE RHINEHART.

Jeg har begynt å leve etter terningreligionen, og hadde derfor seks alternativer for fem minutter siden.

1. Skrive boktips til en random.
2. Boktips til Linnéa.
3. Lese boka for tredje gang.
4. Lese boka baklengs.
5. Spise boka.
6. Papercutte mellom alle fingre og tær.

-Jeg fikk to..

Anonym sa...

Løvetannsang av Hilde Hagerup
Den er kjempe bra, det kommer fra en som helst venter på at filmene kommer ut :)

glosin sa...

Av en eller annen merkelig grunn, ser jeg for meg at du har sansen for Erlend Loe. Hvis du ikke har lest Naiv Super, så er den en SURREALISTISK, SYK, UNDERHOLDENDE, LOL, ABSURD bok. Den vil du like.

Anonym sa...

IDAS DANS!!